У Покровську на Донеччині стартував фестиваль «З країни в Україну», який мандруватиме 11 містами східних та південних областей і завершиться у Маріуполі.

Програма розрахована і на дорослу, і на дитячу аудиторію. Увечері на гостей свята чекатиме концерт українських гуртів — «VRODA», «NESPROSTA», «SWEETLO», удень — майстер-класи з народних ремесел, наукові експерименти, лекції, літературні вікторини, зустрічі з дитячим письменником Іваном Андрусяком та поетом Павлом Коробчуком. Гості свята зможуть продегустувати українські страви, долучитися до розваг та інтелектуальних дискусій, відвідати «Містечко громадських ініціатив», фотовиставки та модні покази. Про це подбали організатори фестивалю — Фундація соціальних інновацій «З країни в Україну» за підтримки USAІD.
Проект започаткували ще 2014 року одразу після деокупації низки міст східної України. Ідея полягала у підтримці місцевих громад, розповіла керівник фестивалю Галина Самчук: «За два роки ми змогли зорієнтуватися, що саме потрібно... Відійшли від того, щоб просто привозити культурну програму з Києва. Важливо, щоб громади у цих населених пунктах навчилися змінювати свої міста і змогли втілювати соціально важливі проекти самостійно». Нині фестиваль підтримують регіональні команди організаторів і волонтери.

Вл. інф.