Зустріч із "кіборгами", захисниками Донецького аеропорту, та їхніми сім'ями відбулась у Вінницькій облраді за участю керівників області та представників Фонду оборони країни. Її учасники хвилиною мовчання вшанували мужніх захисників стратегічного об'єкту, чиє життя обірвалося в боях за летовище.

 

Після слів подяки за героїчний подвиг у боротьбі з бойовиками та російськими найманцями голова облради Анатолій ОЛІЙНИК, керівник облдержадміністрації Валерій КОРОВІЙ та представниця Фонду оборони країни Наталя ХАЗАН вручили дванадцяти учасникам АТО почесні грамоти, грошові нагороди та відзнаки "За оборону країни". Ними удостоєно Тараса ГЕЛЕТУ, Олексія ГНЕДЮКА, Сергія ГУЛЬМАНА, Леоніда ГУМЕННОГО, Олексія ДОВГАНИЧА, Сергія ЗАВАЛЬНЮКА, Ігоря ЗАГОРУЯ, В'ячеслава КОВАЛЬСЬКОГО, Володимира ЛЕМЕЩЕНКА, Олексія ЛЯШЕНКА, Віктора САДИЧА та Тетяну НОВІКОВУ, військового медика, яка рятувала "кіборгів". Саме їй дісталося найбільше оплесків. Пані Тетяна прийшла на зустріч із місячною донечкою. Її побратими уточнили: рятуючи їхні життя, вона виношувала біля серця майбутнє немовля. Жінка назвала справжніми героями тих, хто зі зброєю в руках захищав аеропорт. Про свою роль скромно промовчала.

 

Керівники області відзначили, що протягом минулого року 32 родини загиблих в АТО отримали квартири, у 2016-му власниками житла стануть ще 16 сімей. Вінниччина -- єдина в державі область, де виконано завдання всіх шести хвиль мобілізації, загалом на захист незалежності й територіальної цілісності держави стали 6,5 тисячі краян. Рішенням обласної та Вінницької міської влади надається допомога пораненим по 25 тисяч гривень на лікування та сім'ям загиблих по сто тисяч гривень. Із червня нинішнього року міськрада обласного центру почала надавати допомогу в таких само сумах добровольцям, які захищають державу на Донбасі. Фонд оборони країни, офіс якого розміщується в місті Дніпрі, за час бойових дій витратив на потреби армії загалом 160 мільйонів гривень.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України