Ремонт дороги до легендарного Синевирського озера, що в Міжгірському районі на Закарпатті, ще триває. На значній ділянці практично завершується ямковий ремонт. А до Реабілітаційного центру бурого ведмедя, що в Національному природному парку "Синевир", уже можна доїхати рівною дорогою, повідомляють з ОДА.

 

На знімку:

 

де ще побачите таку старовину?

 

Фото
прес-служби ОДА.

 

Там, де дорожнє покриття не ремонтувалося десятиліттями й розбито вщент, дорожники ставлять суцільний асфальт. Якщо дотепер жителі села Синевирська Поляна добиралися на автомобілі до райцентру Міжгір'я суцільними вибоїнам за півтори години, то тепер дорога довжиною 25 кілометрів займає трохи більш як півгодини.

 

Хід робіт проінспектував голова облдержадміністрації Геннадій МОСКАЛЬ, котрий ініціював ремонт і домігся виділення коштів.

 

-- У цій частині Закарпаття багато відомих туристичний об'єктів, -- каже керівник області. -- Синевирське озеро, яке визнано одним із семи чудес України, Колочава зі своїм музеєм "Старе село", оборонні споруди Лінії Арпада тощо. Дорогу від Нижніх Воріт (траса "Чоп -- Київ") до Синевирського перевалу і далі на Колочаву оновили за минулі місяці, а тепер ремонтуємо дорогу до озера. Щодо цього бездоріжжя було дуже багато нарікань як від місцевих мешканців, так і багатьох тисяч туристів, однак за минулі роки ніхто за неї чомусь не брався. Нині надолужуємо згаяне. Зроблений ремонт (поки що частковий) уже дав позитивний результат: кількість туристів порівняно з першим півріччям минулого року збільшилася в кілька разів. Відповідно збільшилися ы збори в місцеві бюджети. Якщо дозволить погода, плануємо завершити ремонт до кінця місяця.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України