ЗАКОН УКРАЇНИ

 

Верховна Рада України постановляє:


І. Внести до Закону України «Про державне оборонне замовлення» (Відомості Верховної Ради України, 2011 р., № 6, ст. 45) такі зміни:
1. У статті 1:
1) пункт 5 частини першої доповнити словами «військові формування, утворені відповідно до законів України»;
2) доповнити частиною другою такого змісту:
«Термін «військове майно» вживається у значенні, визначеному Законом України «Про правовий режим майна у Збройних Силах України».
2. У статті 2 слова «Про державне замовлення для задоволення пріоритетних державних потреб» виключити.
3. Частину другу статті 3 після абзацу сьомого доповнити новим абзацом такого змісту:
«надає роз’яснення щодо застосування законодавства у сфері оборонного замовлення».
У зв’язку з цим абзац восьмий вважати абзацом дев’ятим.
4. У статті 6:
1) у частині третій:
в абзаці другому слово «наступний» замінити словом «плановий»;
абзац третій викласти в такій редакції:
«наступні за плановим два бюджетні періоди з урахуванням індикативних показників прогнозу Державного бюджету України»;
доповнити абзацом четвертим такого змісту:
«Під час планування оборонного замовлення державні замовники виходять з того, що закупівля озброєння та військової техніки, військової зброї та боєприпасів до неї, а також їх модернізація з проведенням ремонту за технічним станом здійснюються виключно за оборонним замовленням»;
2) у частині п’ятій:
в абзаці першому слова «наступний бюджетний період» замінити словами «плановий, а також наступні за плановим два бюджетні періоди»;
доповнити абзацом шостим такого змісту:
«В умовах особливого періоду, у разі введення надзвичайного стану та в період проведення антитерористичної операції до основних показників оборонного замовлення може включатися інше військове майно, що забезпечує життєдіяльність і функціонування Збройних Сил України, інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, та правоохоронних органів спеціального призначення, якщо його закупівля становить державну таємницю»;
3) абзац перший частини шостої викласти в такій редакції:
«6. Кабінет Міністрів України затверджує основні показники оборонного замовлення протягом місяця після набрання чинності законом про Державний бюджет України на відповідний рік».
5. У статті 7:
1) частину другу доповнити абзацом четвертим такого змісту:
«Державні замовники можуть розпочинати процедуру відбору виконавців після оприлюднення закону про Державний бюджет України на відповідний рік, виходячи з того, що державний контракт з ними буде укладено після затвердження Кабінетом Міністрів України основних показників оборонного замовлення. У разі відсутності відповідного закону на початок року державні замовники можуть розпочинати процедуру з 1 січня поточного року, якщо їх закупівля становить державну таємницю»;
2) доповнити частиною п’ятою такого змісту:
«5. Порядок формування ціни на продукцію, роботи, послуги оборонного призначення у разі, якщо відбір виконавців з постачання (закупівлі) такої продукції, робіт, послуг здійснюється без застосування конкурентних процедур, визначається Кабінетом Міністрів України».
6. Статтю 8 доповнити частиною четвертою такого змісту:
«4. В умовах особливого періоду, введення надзвичайного стану та в період проведення антитерористичної операції компенсаційні (офсетні) договори можуть за рішенням Кабінету Міністрів України не укладатися.
Закупівля продукції, робіт, послуг оборонного призначення за імпортом може здійснюватися в іноземних юридичних осіб шляхом укладення державним замовником державного контракту з вітчизняним суб’єктом господарювання, якому в установленому законодавством порядку надані повноваження на право здійснення експорту та імпорту товарів військового призначення і товарів, які містять відомості, що становлять державну таємницю».
ІІ. Прикінцеві положення
1. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.
2. Кабінету Міністрів України у тримісячний строк з дня набрання чинності цим Законом:
привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;
забезпечити прийняття та приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом.


Президент України П. ПОРОШЕНКО.


м. Київ,
14 червня 2016 року.
№ 1416-VІІІ.