Ремонт дороги до легендарного Синевирського озера, що у Міжгірському районі на Закарпатті, ще триває. На значній ділянці завершується ямковий ремонт. А до реабілітаційного центру бурого ведмедя, що в Національному природному парку «Синевир», уже можна доїхати рівною дорогою, повідомляють в ОДА.


Там, де дорожнє покриття не ремонтувалося десятиліттями й розбито вщент, дорожники кладуть суцільний асфальт. Якщо досі жителі села Синевирська Поляна добиралися на автомобілі до райцентру Міжгір’я суцільними вибоїнам за півтори години, то нині дорога протяжністю 25 кілометрів займає майже півгодини.


Перебіг робіт проінспектував голова ОДА Геннадій Москаль, котрий ініціював ремонт і домігся виділення коштів.


— У цій частині Закарпаття багато відомих туристичний об’єктів, — каже керівник області. — Синевирське озеро, яке визнане одним із семи чудес України, Колочава зі своїм музеєм «Старе село», оборонні споруди Лінії Арпада тощо. Дорогу від Нижніх Воріт (траса Чоп—Київ) до Синевирського перевалу і далі на Колочаву оновили за минулі місяці, нині ремонтуємо дорогу до озера. Щодо цього бездоріжжя було дуже багато нарікань і від місцевих мешканців, і від тисяч туристів, однак за минулі роки ніхто за нього чомусь не брався. Тож надолужуємо згаяне. Навіть частковий ремонт уже дав позитивний результат: кількість туристів порівняно з першим півріччям минулого року збільшилася у кілька разів. Відповідно збільшилися й збори до місцевих бюджетів. Якщо дасть погода, плануємо завершити ремонт до кінця місяця.

Закарпатська область.

 

 


На знімку: нова дорога.


Фото прес-служби ОДА.


До слова, на Львівщині з обласного бюджету минулого тижня надійшло 47,1 млн. гривень на фінансування робіт, пов’язаних з ремонтом доріг загального користування державного і місцевого значення, повідомляє наш власкор Христина ГОРОБЕЦЬ.