Центр дозвілля літніх людей відкрито у райцентрі Тростянець на Вінниччині за кошти Міжнародної благодійної організації «Фонд Східна Європа» з метою поліпшити буденне життя одиноких.
— Нині багато уваги приділяється дітям і людям з особливими потребами, і це дуже правильно, — зазначив на відкритті центру президент Міжнародної благодійної організації «Фонд Східна Європа» Віктор Лях. — Але хіба люди поважного віку, які залишилися на самоті, потребують менше уваги?
Місцем надання соціально-побутових послуг для одиноких малозабезпечених людей стане новий центр. Тут вони мають можливість зайнятися улюбленою справою, обравши заняття до душі. Створено літературний гурток та гурток рукоділля. Встановлено комп’ютери для роботи в мережі Інтернет. Надаватимуть консультації юристи, фахівці інших галузей, зокрема, з вирішення земельних питань. Обладнано місце для перукаря та швачки, які надаватимуть послуги відвідувачам центру. «Не думала, що пенсіонери такі активні люди, — каже Лідія Бондар, директор територіального Центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Тростянецького району. — Наше завдання — не залишати їх наодинці, не забувати про них».
Це третій проект «Фонду Східна Європа», реалізований на Вінниччині. Два попередні присвячені розвитку малого бізнесу та електронного врядування.

Вінницька область.