Зношеність водопровідних мереж у Києві становить у цілому 80 відсотків. Зокрема, знос міського колектора широкого діаметра сягає 99 відсотків, каналізаційних мереж -- 30, водозабірних станцій -- 75, водопровідних станцій -- 20 відсотків. Найбільше страждають від застарілих комунікацій житлові будинки, надто -- хрущовки. Про це розповів одному з видань колишній глава КМДА Іван Салій.

 

Утім, колишній чиновник наголосив і на позитиві. Зокрема на тому, що Києві тривають роботи з будівництва каналізаційного колектора, на який Японія виділила необхідний кредит на суму 800 млн. доларів для реконструкції Бортницької станції аерації.

 

Тим часом Київенерго почало готувати мешканців столиці до можливих відключень гарячого водопостачання. Так, на Чоколівському бульварі біля одного з будинків з'явилося оголошення теплопостачальної компанії, у якому, зокрема, йдеться про те, що сталося пошкодження тепломереж, яке спричинило відключення тепла і гарячої води. А далі Київенерго зазначає "Через те, що аварійний запас технічного обладнання вичерпано, Київенерго не має можливості провести ремонтні роботи на пошкодженій ділянці". І посилається на заблоковані рахунки. Проте кияни навряд чи можуть цьому поспівчувати, адже останні роки приватна компанія просто експлуатувала мережу, не владаючи коштів у її реконструкцію.

 

Вл. інф.

 

Голос України