Зношеність водопровідних мереж у Києві становить у цілому 80 відсотків. Зокрема, зношеність міського колектора широкого діаметра досягає 99 відсотків, каналізаційних мереж — 30, водозабірних станцій — 75, водопровідних — 20 відсотків. Найбільше страждають від застарілих комунікацій житлові будинки, надто — хрущовки. Про це повідомив одному з видань колишній глава КМДА Іван Салій.

Утім, він розповів і про позитивне. Зокрема про те, що в Києві тривають роботи з будівництва каналізаційного колектора, на який Японія виділила необхідний кредит на суму 800 млн. доларів — для реконструкції Бортницької станції аерації.
Тим часом Київенерго почало готувати мешканців столиці до можливих відключень гарячого водопостачання. Так, на Чоколівському бульварі біля одного з будинків з’явилося оголошення теплопостачальної компанії, у якому, зокрема, йдеться про те, що сталося пошкодження тепломереж, яке спричинило відключення тепла і гарячої води. А далі зазначається: «Через те, що аварійний запас технічного обладнання вичерпано, Київенерго не має змоги провести ремонтні роботи на пошкодженій ділянці». І — посилання на заблоковані рахунки. Проте кияни навряд чи можуть цьому поспівчувати, адже останні роки приватна компанія просто експлуатувала мережу, не вкладаючи кошти у її реконструкцію.

Вл. інф.