Спекотний і водночас багатий на опади червень суттєво вплинув на ціни нового урожаю овочів та фруктів. Про це свідчить загальна картина у торгівельній мережі Ужгорода. В одному з найпопулярніших супермаркетів міста кілограм червоної смородини коштує 37 грн., вітчизняних абрикос — 24. Зависокими залишаються й ціни на закордонні банани, персик інжирний, грейпфрути та лимони. Торішні яблука різних сортів і різного виробництва можна купити від 17 гривень за кіло.

Широко представлені на прилавках і овочі: помідор-сливку купите за 27, а рожевий — за 30 грн., перець білозірка — 32, огірок екстра — 11, баклажан — 40. Найбільш ходові, ймовірніше, через доступність ціни, капуста рання (до трьох гривень за кілограм), молода цибуля (шість), картопля (до дев’яти грн. за кг). А от за часник продавці правлять до сотні гривень.
У так званій бакалійній групі товарів ціни майже не змінилися. І олія, і хлібобулочні вироби, і цукор, і крупи — не здорожчали. Прикро в цьому ряду вражає лише гречка, кілограм якої нині для гаманця споживача коштуватиме від 37 грн.
З травня трохи впали ціни на м’ясний ряд: телятина — від 57 гривень за кілограм, свинина — від п’ятдесяти, куряче філе — до 66, печінка свиняча — 25, яловича — 40. Пропозиція молочної продукції представлена дуже широко, причому в гарному ціновому діапазоні, який дозволяє обрати товар належної якості за прийнятну ціну. Та, попри це, покупці дедалі частіше нарікають, що ні зарплати, ні пенсії одночасно і на комірне, і на їжу не вистачає... Якщо обов’язкові виплати можуть і почекати, розмірковують люди, то харчуватися хочеться тричі, причому щодня!..

Закарпатська область.