Випробування у тестовому режимі другого за рахунком трамвая власного виробництва розпочали у комунальному підприємстві «Вінницька транспортна компанія» (на знімку).

Машину створено на виробничій базі трамвайного депо. Ходова частина — із знятого з експлуатації вагона чеського трамвая КТ-4. Дизайн розробили фахівці підприємства. «У нового трамвая більше зручностей для пасажирів завдяки вставці з низькою підлогою, це — європейська практика», — розповів директор комунального підприємства «Вінницька транспортна компанія» Микола Форманюк.
Технологію виготовлення вагонів із низькою підлогою фахівці підприємства вивчали у Чехії та Німеччині. Новий вагон довший на десять метрів за свого попередника, розрахований на одночасне перевезення 260 пасажирів і без капітального ремонту працюватиме упродовж десяти років. Це пояснюється застосуванням якісних, стійких в експлуатації матеріалів, новітніх технологічних вузлів та агрегатів, більшість з яких іноземного виробництва.
Міський голова Вінниці Сергій Моргунов подякував колективу за новинку, якою здивували колег з інших міст. У жодному з них, за словами пана Моргунова, на виробничій базі депо не виготовляють трамваї.
Серія нових вагонів отримала назву Vіn Way (Вінницький шлях), яку запропонували містяни під час конкурсу, оголошеного торік міською владою. Після завершення випробування другий вагон названої серії вийде на маршрут, де вже працює його попередник.

Вінниця.

Фото надано автором.