Вісім сімей у селищі міського типу Муровані Курилівці на Вінниччині отримали ключі від квартир у будинку, зведеному за обласною програмою «Доступне житло». Четверо новоселів є учасниками АТО.

«Будувати житло у такий складний час, коли фінансові потреби переорієнтовані на програми захисту країни від ворога, дуже непросто», — наголосив під час вручення ключів новоселам голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій.
Новобудову звели на умовах співфінансування. Головну роль відіграла комунальна організація «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву». Голова фонду Володимир Бабошин уточнив, що вартість квадратного метра у новобудові становить п’ять тисяч гривень. Третину суми власник житла вносить одразу, а решту, заручившись підтримкою фонду, протягом п’ятнадцяти років під три відсотки річних. Різницю відшкодовує забудовнику фонд та обласний і місцеві бюджети. Програма «Доступне житло» розрахована на отримання даху над головою освітянами, лікарями, працівниками соціальної сфери. У десяти районах області фонду виділили земельні ділянки під зведення 8—12-квартирних будинків. У чотирьох районах учасники програми вже отримали квартири.

Вінницька область.