У Слов’янську вшанували пам’ять загиблого журналіста Ігоря Александрова — він пішов із життя 15 років тому, 7 липня 2001-го. Директора телекомпанії «Тор» забили бейсбольними битками. Від отриманих травм журналіст впав у кому, а за кілька днів помер. На панахиду на Північному цвинтарі міста зібралися рідні, друзі, колеги Ігоря. Адже сміливі програми «Без ретуші», в яких він викривав замовників і виконавців низки убивств на півночі Донеччини, а також звинувачував місцевих правоохоронців у зв’язках із криміналітетом, дивилися всі.
Директор телекомпанії свого часу балотувався як кандидат у народні депутати по мажоритарному округу, але не переміг, пригадує головний редактор газети «Вісті» Олександр Кульбака. Зате отримав сильних ворогів. За публічне висловлювання на адресу місцевого бізнесмена Олександра Лещинського, якого журналіст назвав «некоронованим горілчаним королем Донбасу», прокуратура подала позов, а суд постановив заборонити Ігорю Александрову займатися журналістською діяльністю п’ять років.
Суд над замовниками та виконавцями вбивства відбувся лише через п’ять років після загибелі керівника телекомпанії. Організатори злочину — брати Олександр та Дмитро Рибаки — отримали 15 і 11 років ув’язнення відповідно, виконавці Олександр Онишко та Руслан Турсунов — 12 і 6 років. Якщо врахувати термін перебування в слідчому ізоляторі, виходить, що сьогодні ті, хто забивав битами журналіста, вже вийшли на волю.
Місцева рада так і не спромоглася присвоїти загиблому журналісту звання почесного мешканця міста. Хоча таке рішення і виносилося на сесію кілька років тому, але воно не набрало голосів. «За нашою ініціативою в місті перейменовано вулицю і провулок. Також заклали алею пам’яті Ігоря Александрова. Це було 12 травня 2014 року, в день захоплення міста. О дев’ятій ми саджали дерева, а вже за півгодини бігли до захопленої будівлі міліції», — розповів колишній виконувач обов’язків міського голови Слов’янська Олег Зонтов.