Ініційована Закарпатською ОДА перевірка законності експорту деревини й надалі, як твердить її прес-служба, встановлює грубі порушення при оформленні митної документації.

Дипломатичні установи України, до яких ОДА направила листи з проханням з’ясувати діяльність підприємств-отримувачів українського лісу, дають інформацію, що більшість фірм займається кругляком і діловою або технічною, а не паливною деревиною, заявляє голова ОДА Геннадій Москаль. За його словами, держлісгоспи з усієї України відправляють кругляк за кордон під виглядом дров, тоді як фірми-отримувачі дровами чи паливною деревиною взагалі не займаються: «Останнє підтвердження — щодо австрійського підприємства, яке очікує 22 вагони українського лісу, оформленого як паливна деревина, з Хмельницької, Львівської та Житомирської областей».
Керівник області стверджує, що відправники лісу — ДП «Шепетівський лісгосп» (Хмельницька область), «Сколівське ДЛГП» та «Галсільліс» (Львівська область), а також ДП Гродненське лісове господарство (Житомирська область) — порушили вимоги закону. Тому очільник ОДА дав доручення начальнику Закарпатської митниці не оформляти деревину на експорт. За цими фактами складаються протоколи про порушення митних правил, які спрямують до суду з метою конфіскувати затриманий ліс на користь держави.

Закарпатська область.