Занедбаний та навіть закритий запорізький військовий госпіталь, починаючи з 2014 року, був відроджений громадою міста, волонтерами, відомими спортсменами та священнослужителями. Потім до справи приєдналися і поважні люди з усієї України, включаючи лідера гурту "Океан Ельзи" Святослава ВАКАРЧУКА та дружину Президента Марину ПОРОШЕНКО.

 

Так поступово були виконані всі необхідні ремонти та придбано сучасне медичне обладнання. Час встановлювати кондиціонери у госпітальних палатах. Придбані вони за рахунок Фонду оборони області на 150 тисяч гривень. Тепер поранені чи хворі бійці не потерпатимуть від спеки одразу в сімнадцяти палатах госпіталю. Заразом за кошти того самого Фонду для госпіталю придбано бактерицидні лампи та встановлено сучасну вентиляційну систему в лабораторії.

 

Голова Запорізької ОДА Костянтин БРИЛЬ так прокоментував подію: "Фонд оборони області переймається не тільки 11 військовими частинами, які були закріплені за регіоном указом Президента України. Насправді ми приділяємо увагу значно більшій кількості військових об'єктів, загалом 35 військовим частинам. Участь у підтримці армії, Національної гвардії тощо беруть великий, середній та малий бізнес Запорізького краю. За рахунок цього й вирішуються проблемні питання для військовослужбовців різних частин".

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України