У Бердянську на вулиці знайшли жінку. 24-річна мама з ознаками сильного алкогольного сп'яніння міцно спала, а поряд перебувало шестимісячне дитя з травмами голови. На місце виїхала бригада швидкої допомоги та оперативно-слідча група, яка встановила, що матуся вже позбавлена батьківських прав стосовно своєї старшої, дворічної дочки. І ось, найшвидше, процедуру вже стосовно молодшої доведеться повторити.

 

Втім, у поліції кажуть, що жінці може загрожувати до п'яти років ув'язнення за "злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування". Тим часом старша дівчинка перебуває під опікою бабусі, а молодша у лікарні. Її життю нічого не загрожує.

 

Тим часом у Хортицькому районі Запоріжжя затримано 22-річного молодого чоловіка, який "із хуліганських міркувань" скоїв підпалення жінки. У міському дворі раніше судимий молодик після спільного вживання алкогольних напоїв розсердився на свою 40-річну співмешканку, облив її спиртом і підпалив. Жінка перебуває в реанімації з опіками 1-2 ступеня грудей і стегна, а молодому чоловікові цього разу загрожує до 15 років ув'язнення за статтею "Замах на вбивство".

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України