Громадськість і рідні загиблих у ДТП із патрульними поліцейськими молодят сподіваються на справедливе розслідування обставин трагедії, яка минулими вихідними забрала два життя і ще кілька людей відправила на операційні столи з різними ступенями каліцтв.
Як ми вже повідомляли, ДТП за участю поліцейських патрульних сталося раннім ранком у центрі Харкова. Поліцейська машина протаранила старенький «Москвич». У результаті двоє його пасажирів, пара молодят, загинули на місці. Ще п’ятеро людей з різними травмами доправлено до лікарняних закладів. За драматичним збігом обставин, на другий день поліцейська машина збила на смерть ще одну людину. Харків’яни в деякому шоці від такої «результативної діяльності» своїх стражів правопорядку — несуть на місце трагедії квіти, ставлять свічки й вимагають законного і справедливого розслідування кримінального провадження.
Олена Протасова, мати загиблої дівчини, каже, що чекала в той нещасливий ранок дзвінка від дітей, але не дочекалася.
Досудове розслідування кримінального провадження на контролі обласної прокуратури. Вікторія Дубовик, прес-секретар прокурора Харківської області, в черговий раз підтвердила, що, за попередньою інформацією, «Москвич» рухався на зелений сигнал світлофора, й іншої інформації, яка спростовувала б цей факт, прокуратура поки що не має. Важливим моментом для слідства, за її словами, є питання, чи було включено на патрульному поліцейському автомобілі проблискові маячки. Поки що нібито немає однозначної відповіді на це запитання. Але, зауважу, хоча ДТП відбулося й удосвіта, але в центрі міста, де встановлено чимало відеокамер, тож за бажання добути об’єктивні докази можна. Хоча керівник патрульної поліції Харкова Ольга Юскевич однозначно заявила, що патрульний екіпаж став учасником ДТП, тому що поспішав на підмогу своїм на площі Конституції. Що там була за така надзвичайна ситуація, яка змусила патрульних їхати на позамежній швидкості, поки що не повідомляється. Але водночас О. Юскевич стверджує, що машина рухалася із застосуванням спецсигналів синього і червоного кольору. Але почекаємо, як мовиться, незаперечних, залізобетонних доказів роботи спецсигналів і оперативної необхідності рухатися містом з великою швидкістю.
Нині патрульних, які стали винуватцями цієї трагедії, відсторонено від роботи. Громадські організації збирають прихильників руху за об’єктивне розслідування резонансного ДТП. Глава Національної поліції Хатія Деканоідзе висловила співчуття родинам загиблих в ефірі одного з телеканалів і пообіцяла, що розслідування аварії буде прозорим, а поліцейських буде покарано, якщо їх провину доведуть.

Харків.

Із Правил дорожнього руху:

Пункт 3.1: «Водії оперативних транспортних засобів, виконуючи невідкладне службове завдання, можуть відступати від вимог розділів 8 (крім сигналів регулювальника), 10—18, 26, 27 та пункту 28.1 цих Правил за умови увімкнення проблискового маячка синього або червоного кольору і спеціального звукового сигналу та забезпечення безпеки дорожнього руху».