У Запоріжжі оприлюднили статистику інфляції. Порівняно з тим само періодом 2015 року ціни в середньому впали на 0,6%. Проте пересічні запоріжці змін на краще не помічають. Бо значне підвищення комунальних тарифів відбувається мало не щомісяця, та й базар свою ціну тримає.

Лише трішки подешевшали картопля та буряк, а от помідори у томатному краю лише на день-два падали в ціні до семи гривень, тепер — знов 12—15 гривень за кіло. Схожа історія і з огірками — у пік збирання вирощених під плівкою плодів, їх продавали по 3,5—5 гривень, а нині — менше як за сім на ринку не знайдеш. Більш-менш стабільно тримається у ціні базарне молоко (7—8 гривень за літр), втім воно суттєво подорожчало у торговельних мережах. Стабільно дороге м’ясо, олія, а яйця навіть подорожчали. Ось-ось з’являться крупи нового врожаю, і навряд чи ціни на них хоч якось порадують покупців.
І ще статистика вказує, що інфляція в області уповільнилася до рівня 4,7 відсотка. Думається, що в цьому плані нас чекають нові й нові рубежі. Бо ще трохи, і задерті догори тарифи на вкрай неякісний, до речі, газ і тепло з холодними батареями вимагатиме для оплати за комуналку повної середньої по області зарплати чи пенсії.
У промтоварних рядах на окремих запорізьких ринках вже сьогодні пустують більше половини торгових місць. Покупця — видно за сто метрів! У продовольчих рядах ситуація краща, бо почався овочево-фруктовий сезон, і хтось щось на свої гроші знайти зможе. І статистика це все старанно фіксує. Чому ж її дані нікого не тішать?..

Запоріжжя.