Прикарпатське місто Долина отримало повноваження Держархбудконтролю. Відповідні акти приймання-передавання підписали міський голова Володимир ГАРАЗД та голова Держархбудінспекції (ДАБІ) Олексій КУДРЯВЦЕВ. Після отримання нових повноважень місцева влада зможе самостійно реєструвати дозвільні документи на будівництво, перевіряти будівельні майданчики та відповідно до закону карати порушників.

 

Коментуючи структурну децентралізацію О. Кудрявцев відзначив, що відтепер міська влада бере на себе нові функції, які дають їй не тільки нові можливості, а й додаткову відповідальність. За його словами, громада фактично отримує весь обсяг регулювання містобудівної діяльності: від виділення земельних ділянок до реєстрації дозвільних документів на будівництво. Управлінець пообіцяв, що ДАБІ готова на першому етапі реалізації нових функцій надати дієву підтримку та сподівається, що нові можливості будуть використані на користь громадян.

 

Володимир Гаразд, в свою чергу, відзначив, що Долина отримала ще один рівень повноважень, завдяки яким зможе навести лад у місті та контролювати законність будівництва. Як повідомляє прес-служба Держархбудконтролю, нові містобудівні повноваження отримала також громада міста Люботин Харківської області.

 

Галина БРУХАЛЬ.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України