Лейтенант поліції, якого підозрюють у вчиненні смертельної ДТП 10 липня цього року в центрі Харкова, два місяці проведе в СІЗО.
Такий запобіжний захід обрав Червонозаводський районний суд міста Харкова у середу ввечері.

«Суд обрав запобіжний захід для патрульного поліцейського у вигляді тримання під вартою, без застави. Клопотання прокурора задоволено в повному обсязі», — повідомила прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.
Напередодні прес-служба відомства оприлюднила інформацію про те, що офіцеру патрульної служби оголошено підозру за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України).
«Встановлено, що 10 липня близько 4-ї ранку автомобіль «Тойота Пріус» патрульної служби з перевищенням швидкості рухався вулицею Сумською та на перехресті з вулицею Динамівською допустив зіткнення з «Москвичем-2141». Після зіткнення «Тойота» змінила напрям руху та зіштовхнулася з автомобілем «Саманду», — йдеться у повідомленні з посиланням на в.о. начальника відділу прокуратури області Артема Ковальова.
Нагадаємо, що того злощасного ранку внаслідок зіткнення автівок загинула молода пара, 20 та 28 років, яка їхала у «Москвичі». Інші учасники ДТП дістали тілесні ушкодження.
У суді поліцейський свою провину не визнав. За версією підозрюваного, він у ту ніч патрулював, отримав сигнал про допомогу від колеги, їхав зі швидкістю 60 км на годину, не порушуючи правил дорожнього руху. У сторони обвинувачення протилежна версія — з перевищенням швидкістю і на червоне світло світлофора.
Поки суд визначав міру запобіжного заходу, під стінами будівлі стояли родичі загиблих і вимагали справедливого і законного розслідування справи та арешту поліцейського.
У суді адвокат підозрюваного просив не брати його підзахисного під варту, а відпустити на поруки начальника управління патрульної поліції Харкова Ольги Юськевич, яка подала відповідне клопотання. Однак суддя відхилив його. Серед мотивів такого рішення — можливий тиск з боку поліцейського на свідків. Тим паче що батько підозрюваного уже зустрічався з потерпілими.
«Враховуючи тяжкість злочину, наслідків кримінального порушення, позицію підозрюваного, який вважає звинувачення необґрунтованим, відсутність соціальних зв’язків (неодружений, дітей немає), те, що тимчасово проживає не за місцем реєстрації, працює нетривалий термін — менш як рік, слідчий суддя вирішив за необхідне застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави», — йдеться у рішенні суду.
Якщо провину патрульного доведуть, йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Харків.

 

 

На знімку: в залі суду.

Фото прес-служби прокуратури Харківської області.