Фінська фірма «Еколоджікал Систем Солюшнс» будує сміттєпереробний завод у райцентрі Тячів. Це її перший проект в Україні. І якщо буде вдалим, кажуть представники компанії Пенті Патосалмі та Тімо Койвумакі, то аналогічні підприємства побудують і в інших регіонах України.
Завод за новітніми технологіями займатиметься глибокою переробкою сміття з отриманням теплової енергії. Землю для будівництва виділено на околиці Тячева, на діючому сміттєзвалищі. Нині тривають передпроектні роботи.
За словами інвесторів, до трагічних подій на Грибовицькому сміттєзвалищі вони намагалися реалізувати свій проект у 94 містах України в різних регіонах, однак отримали сприяння лише в Тячеві.
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, який зустрівся з фінськими підприємцями в Ужгороді разом з тячівським міським головою Іваном Ковачем, запевнив інвесторів у повній підтримці обласної влади: жодних перешкод бути не може.
Підприємство, яке перероблятиме сміття з усього Тячівського району, де проживає понад 170 тисяч мешканців, планують запустити в першому кварталі 2018 року.

Закарпатська область.