На Прикарпатті зафіксовано ще одне харчове отруєння на весіллі. Після гостин у кафе "Смерічка", що в селі Лоєва Надвірнянського район, до лікарень потрапило 5 осіб. На стаціонарному лікуванні в обласній клінічній інфекційній лікарні -- четверо, з них двоє дітей 10 і 13 років та одна особа -- в Надвірнянській центральній райлікарні. Госпіталізованим встановлено попередній діагноз "гострий гастроентероколіт". Стан хворих розцінюється як задовільний, середнього та легкого ступеня тяжкості. Працівники Івано-Франківського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України проводять подвірні обходи, у пацієнтів уточнюється епідеміологічний анамнез та з'ясовується коло контактних осіб.

 

На об'єкті виникнення спалаху проведено дезінфекцію. Заходи щодо локалізації та ліквідації спалаху гострої кишкової інфекції тривають. На кухні закладу харчування відібрано проби води та змиви на патогенну мікрофлору. На цей час встановлюється місце проживання решти гостей, що були на весіллі.

 

Наразі причина спалаху гострої кишкової інфекції не відома. За повідомленням Держсанепідслужби області, нових випадків захворювання не виявлено.

 

Нагадаємо, що масове отруєння людей на весіллях в області було зафіксовано також наприкінці червня. Тоді після застілля у ресторанах міст Тисмениця та Богодчани на лікарняні ліжка потрапило 55 осіб.

 

Галина БРУХАЛЬ.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України