У висогір'ї Івано-Франківської області вже оздоровилися 80 дітей з Волноваського району Донеччини. Поїздку для школярів з прифронтової території організували представники громадської організації "Промінь ІФ" у рамках проекту "Діти за мир у всьому світі". Незабутніми враженнями діляться вихованці Володимирівської школи мистецтв і Новотроїцької ЗОШ № 2 після повернення з відпочинку в Карпатах (на знімку).

 

Фото надано
громадською організацією
"Промінь ІФ".

 

 

Вони знайшли нових друзів й на власні очі побачили чарівний світ природи цього дивовижного краю, подорожували вздовж гірських річок, здійснювали походи в гори, відвідали Карпатський національний природний парк, парк-музей "Карпати в мініатюрі" у місті Яремче, оздоровлювалися на екологічному босоногому маршруті "Ведмежа стежка", куштували смачні національні страви, піднімалися на витягах на гірські верхівки.

 

Учнів приймав готельно-відпочинкового комплекс "Довбушанка". Його співвласник Володимир СТАСЮК розповів, що прийняли уже чотири заїзди по 20 відпочивальників і чекають на нових. В. о. директора Новотроїцької школи Євгенія КОЛОМОЄЦЬ від імені усіх дітей висловлює щирі слова вдячності Дмитру БАНАХУВолодимиру ВОЛОШЕНЮКУ (ГО "Промінь ІФ"), Почесному консулу Угорщини у м. Івано-Франківську Василю ВИШИВАНЮКУнародному депутату України Дмитру ЛУБІНЦЮголові Волноваської райради Валерію ЛУБІНЦЮ, відділу освіти Волноваської РДА. Одним за запрошення на незабутній відпочинок, іншим за його організацію та сприяння у поїздці. А Верховинський район Івано-Франківщини приймав юних гостей з Луганщини. За клопотання благодійної організації "Майбутнє Прикарпаття" та сприяння керівництва РДА в селі Голошино оздоровилось 17 дітей учасників АТО та волонтерів зі Старобільського району. Гості жили у затишних дерев'яних котеджах депутата райради Юрія ФЕДОРЧУКА та лісничого Яловичорського лісництва Миколи ФЕДОРЧАКА. Перебування було насичене різноманітними культурно-масовими та спортивно-туристськими заходами, розповідає начальник районної служби у справах дітей Оксана КІТЛЯРУК. Нових вмінь та навичок гості набули на майстер-класах з орієнтування на місцевості, пішохідного туризму. Під час походів діти пізнали красу Карпатських гір та ознайомилися з численними історико-культурними і природними пам'ятками.

 

Галина БРУХАЛЬ.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України