Вихід Британії із ЄС, що, як відомо, почнеться не раніше 2017 року, має бути «впорядкованим і розсудливим» процесом. Таку думку висловила прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей (на знімку праворуч) на прес-конференції у Берліні після переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, передає ВВС.

«Нам потрібен певний час, щоб визначитися з принципами і нашими цілями перед тим, як ми почнемо формальні переговори (про Brexіt. — Ред.)», — сказала Т. Мей. Вона зазначила, що процес «розлучення» повинен бути максимально прозорий і проведений за чіткими правилами.
У свою чергу А. Меркель заявила, що обидві сторони прагнуть «домогтися кращого результату для Британії», але порадила уряду Сполученого Королівства швидше визначити конкретні часові рамки виходу.
Також Т. Мей відзначила, що однією із ключових причин виходу Великобританії з ЄС стало питання міграції, тому вона націлена скоротити її до рівня «десятків тисяч» на рік. Крім того, очільниця британського уряду озвучила прагнення Лондона до ефективної торговельної угоди з ЄС: «Хочу сказати чітко — ми не йдемо від наших європейських друзів». Особливо вона наголосила на важливості тісних зв’язків Лондона із Берліном.
«Ми слухаємо, чого хоче Великобританія, а потім дамо належну відповідь. Наразі немає сенсу говорити про деталі», — наводить слова Меркель агенція Reuters.

Фото Xіnhua/Укрінформ.