«Великобританія тісно співробітничає з іншими міжнародними партнерами, щоб Україна отримала саме той пакет допомоги, якого вона потребує. Наші думки й серця — з народом України, ми вшановуємо тих українських чоловіків і жінок, які жертвують своїм здоров’ям і життям, захищаючи свою державу», — заявила посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф під час церемонії відкриття активної фази багатонаціональних навчань «Сі Бриз-2016».

На церемонію відкриття військово-морської фази навчань також прибули посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, міністр оборони України Степан Полторак, командувач ВМСУ Ігор Воронченко, контр-адмірал 6-го флоту США Кетл О’Коннор, міністр оборони Молдови Анатолій Шалару й віце-прем’єр-міністр України Іванна Клімпуш-Цинцадзе.
Посол США зазначив, що цього року вперше в рамках навчань «Сі Бриз» одразу два американські кораблі зайшли в Одеський порт, і сьогоднішні навчання будуть успішним заключним акордом його роботи на посаді посла США в Україні.
Командувач ВМСУ Ігор Воронченко заявив, що в сьогоднішній неспокійний час, коли агресія Росії триває, українські військові вчитимуться у західних партнерів, щоб давати відсіч на сході нашої країни.
Під час церемонії відкриття військово-морського етапу навчань 15 військовослужбовців із десяти країн світу одержали медалі «За сприяння Збройним Силам України» від міністра оборони України генерала армії України Степана Полторака.
Після відпрацьовування берегових завдань учасники спільних україно-американських навчань ВМС приступають до вдосконалювання навичок управління і маневрування груп бойових кораблів. У ході активної фази військові відпрацюють широкий спектр навчальних завдань для морського, берегового й авіаційного компонентів. Для виконання завдань до Військово-морських сил залучать підрозділи Сухопутних військ, Повітряних сил, Прикордонної служби, Національної гвардії та Служби безпеки.
23 липня в порту Одеси пришвартувався великий десантний корабель USS Whіtbey Іsland LSD4 ВМС США. Раніше прибув есмінець USS Ross. Зустрічати американські кораблі вийшов флагман флоту фрегат «Гетьман Сагайдачний».

Одеса.