Жахлива дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої три особи загинуло та ще дев'ять травмовано (з них -- двоє дітей), сталася на 267-му кілометрі автодороги Київ -- Одеса на території Благовіщенського району в Кіровоградській області минулого понеділка.

 

На знімках:

 

наслідки безвідповідальності

 

Фото надано
прес-службою управління ДСНС
в Кіровоградській області.

 

Повідомлення про аварію надійшло до Служби порятунку "101". За інформацією прес-служби обласного управління ДСНС, на момент прибуття рятувальників шість із дев'яти транспортних засобів, учасників ДТП, були охоплені вогнем (чотири легкові автомобілі та два мікроавтобуси).

 

На місці трагедії працювали 10 чоловік особового складу та дві одиниці спецтехніки ДПРЧ-26 ДСНС, три автомобілі місцевої пожежної охорони Благовіщенського району, три бригади швидкої медичної допомоги, оперативна група РВ УДСНС України в області, слідчо-оперативна група та ДАІ головного управління Національної поліції у Кіровоградській області, працівники районної прокуратури.

 

Постраждалих госпіталізовано до Благовіщенської ЦРЛ.

 

Причини пожежі встановлюються. За попередньою версією надзвичайна ситуація могла статись через спалювання стерні та пожнивних решток на полі біля автомагістралі. На момент прибуття рятувальників було зафіксовано також загорання сухої трави на узбіччі дороги та сильну задимленість дороги.

 

Місцеві юридичні фахівці в сфері АПК констатують -- мала, не співрозмірна з вартістю проведення належних сільгоспробіт після проведення збиральної кампанії, міра відповідальності за спалювання пожнивних решток щороку призводить до виникнення різних надзвичайних ситуацій. Від задимлення населених пунктів та доріг і нанесення шкоди довкіллю до матеріальних збитків та людських жертв.

 

Петро МЕЛЬНИК.

 

Кіровоградська область.

 

Голос України