Представники сімнадцяти національностей, які проживають на Вінниччині, об’єднані у вісімдесят товариств. Для них обласна влада надала приміщення, в якому урочисто відкрили Центр національних культур.

Створення центру ініціювала рада національних товариств, що діє при голові Вінницької ОДА. Керівник ради національних товариств Володимир Кочелаба наголосив, що тепер вони мають місце для зборів, зустрічей, проведення різноманітних заходів. У наданому приміщенні є зала засідань, клас для вивчення мов національних меншин та репетиційна зала для фольклорних колективів. Кошти на оплату оренди та комунальних платежів надаватимуть з обласного бюджету.
Як повідомив Володимир Кочелаба, центр матиме статус громадської організації. Її головною метою є сприяння гармонійному розвитку всіх національних спільнот краю. Після урочистого відкриття відбулося засідання ради національних товариств. Його провів голова облдержадміністрації Валерій Коровій. «Виклики, що постали нині перед суспільством, влада долає спільно з представниками усіх національних меншин краю, — зауважив він. — Толерантне ставлення до людей різних національностей, які сповідують свою релігію, мають свої традиції та культуру, є одним з атрибутів європейської держави. Наш край відрізняється саме такою толерантністю. У нас нема жодних конфліктів чи протиріч на національному ґрунті».

Вінницька область.