Батьки тяжкопораненого Героя України, командира роти 8-го окремого полку спецпризначення Сухопутних військ майора Олександра ПЕТРАКІВСЬКОГО, вирішили продати Зірку Героя, щоб за виручені кошти продовжити лікування сина.

 

Про це повідомив на сесії Вінницької облради один з депутатів. Учасники зборів, на пропозицію голови облради Анатолія ОЛІЙНИКА, вирішили підтримати відважного захисника країни. Після сесії керівник ради надіслав кожному із 84 обранців листи з проханням надати матеріальну допомогу сім'ї скаліченого спецназівця. У зверненні зазначено банківський рахунок, на який слід переказувати кошти. На сесії був присутній керівник обласного управління Служби безпеки Ігор ШКУРАТ. Він повідомив, що очолюваний ним колектив теж підтримає Героя України -- перерахує на лікування одноденний заробіток.

 

У зоні АТО Петраківський очолював групу спецпризначення "Північ". Тяжке поранення в голову 26-річний офіцер дістав 21 липня 2014 року у бою під містом Щастя. Його підрозділ прикривав колону з 80 автомобілів і техніки. Одному з бійців знесло з голови захисний шолом. Командир зняв свій і передав його сержантові. Той відмовлявся брати, однак офіцер наполіг на цьому. Невдовзі після того осколок міни влучив в голову командирові Петраківському. Незважаючи на поранення, ротний залишався в строю -- керував діями групи, допомагав виносити поранених з поля бою. Навіть після прибуття медиків просив спершу надати допомогу не йому, а підлеглим бійцям.

 

Відтоді лікарі ведуть боротьбу за життя офіцера. Він лікувався у Харкові, Львові, Києві. У столичному шпиталі під час операції у нього зупинилося серце. Як кажуть батьки офіцера, які постійно поруч з ним, лікарі повернули їхнього сина з того світу, вивели з клінічної смерті. Поставити на ноги пораненого намагалися в Ізраїлі й Польщі. В одній із клінік польської держави поранений перебуває нині. Він ще не розмовляє і не ходить. Але реагує на слова, відповідає кивком голови чи замружуванням повік очей. Лікарі кажуть, що оперативне втручання пацієнту вже не потрібне, але його стан залишається стабільно тяжким. Тому попереду ще тривалий процес лікування й реабілітації. Батьки й родина витратили всі свої заощадження. Сподіваються на допомогу небайдужих людей, бо дуже хочуть, щоб їхній син повернувся додому, де на нього найбільше чекає маленька донечка.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України

 

Реквізити,
на які можна перераховувати кошти на лікування
Олександра ПЕТРАКІВСЬКОГО:

 

ПриватБанк
5363 5426 0083 7992 (рахунок у гривнях)
Тетяна Никифорівна ПЕТРАКІВСЬКА;

 

5168 7572 4207 7669 (рахунок у євро)
Петро Станіславович ПЕТРАКІВСЬКИЙ;

 

5168 7572 4163 5707 (рахунок у доларах США)
Петро Станіславович ПЕТРАКІВСЬКИЙ.