Чернігівська область буде першою в державі, де зміняться підходи керівництва Збройних Сил до роботи військових комісаріатів. Про це заявив під час візиту в Чернігів заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Ігор ДОЛГОВ.

 

Працівники військкоматів, зазначив він на прес-конференції в Чернігівській обласній державній адміністрації, "стануть для населення не людьми в формі, від яких треба тікати і ховатися, а тими, до кого треба йти, які можуть порадити, запропонувати, які ходять у школу, розповідають про те, якими є Збройні Сили України, чому там варто служити, які переваги служби".

 

Заступник міністра оборони України Ігор Долгов також відзначив високий рівень патріотизму на Чернігівщині: "Облвійськкомат має високі показники і з призову, і з мобілізації. Це означає, що місцеве населення, попри близькість до кордону з Російською Федерацією, має здоровий патріотизм, готовність служити і цінує службу в армії".

 

Під час перебування на Чернігівщині представник керівництва оборонного відомства також цікавився роботою підприємств, які працюють за замовленнями армії. Це ладанська "Пожтехніка", чернігівські механічний та інструментальний заводи, "Сівертекс" тощо. Зростання виробництва в них відбулося удвічі порівняно з минулим роком, якість продукції відповідає вимогам оборони.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігівська область.

 

Голос України