Батьки важкопораненого Героя України командира роти 8-го окремого полку спецпризначення Сухопутних військ майора Олександра Петраківського вирішили продати Зірку Героя, щоб за виручені кошти продовжити лікування сина.

Про це повідомив на сесії Вінницької облради один з депутатів. Учасники зібрання на пропозицію голови облради Анатолія Олійника вирішили підтримати захисника країни.
У зоні АТО Петраківський очолював групу спецпризначення «Північ». Важкого поранення в голову 26-річний офіцер зазнав 21 липня 2014 року в бою під Щастям. Його підрозділ прикривав колону автомобілів. Одному з бійців знесло з голови захисний шолом. Командир зняв свій і передав його сержантові. Невдовзі після того осколок міни влучив у голову Петраківському.
Відтоді лікарі борються за життя офіцера. У столичному шпиталі під час операції у нього зупинилося серце. Поставити на ноги пораненого намагалися в Ізраїлі й Польщі. Він ще не говорить і не ходить, але реагує на слова. Попереду ще тривалий процес лікування й реабілітації. Батьки і родина витратили всі свої заощадження. Сподіваються на допомогу небайдужих людей.
Реквізити, на які можна перераховувати кошти на лікування Олександра Петраківського: ПриватБанк 5363 5426 0083 7992 (рахунок у гривнях) Тетяна Никифорівна Петраківська; 5168 7572 4207 7669 (рахунок у євро) Петро Станіславович Петраківський; 5168 7572 4163 5707 (рахунок у доларах США) Петро Станіславович Петраківський.

Вінницька область.