Івано-франківські тепловики готуються до нового опалювального сезону. Нині вже проведено роботи з гідравлічного випробування 131,405 км теплових мереж міста, завершено ремонти 16 котелень із 25 існуючих та 10 центральних теплових пунктів із 28. 

Найбільшою проблемою для господарства, за словами директора ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Василя Рущака, є відсутність обігових коштів. Гроші, що надходять, згідно з Постановою Кабміну № 217, спрямовуються до НАК «Нафтогазу України», залишаючи комунальників у фінансовій скруті. У липні заборгованість підприємства за спожитий природний газ перед компанією сягнула 111,580 млн. грн. Невідшкодована різниця в тарифах для населення, що не передбачена жодними нормативними документами, становить 8,190 млн. грн., для бюджетних організацій 32,030 млн. грн. Утім тепловики спромоглися з початку міжопалювального сезону встановити 62 вузли обліку теплової енергії та в повному обсязі розрахуватися за минулорічне спожите паливо згідно з договірними зобов’язаннями з «Нафтогазом».
Загалом, як було озвучено на засіданні обласного оперативного штабу із забезпечення сталого проходження опалювального сезону, Прикарпаття в середньому на 50% готове до осінньо-зимового періоду.

Івано-Франківська область.