Лікарі з Естонії побували у Вінницькому клінічному військово-медичному центрі Міноборони України. Після обстеження пацієнтів естонські фахівці сформували три групи поранених, загалом 12 осіб, які продовжать лікування й реабілітацію у лікувально-санаторних закладах.

 

До прибалтійської країни вони вирушать у середині серпня нинішнього року. Про це кореспонденту "Голосу України" повідомила волонтер, викладач Вінницького медичного університету імені Пирогова Олена ВЕРЛАН.

 

За словами начальника Вінницького військово-медичного центру полковника Сергія ПЕТРУКА, групи для поїздки в Естонію сформовано відповідно до діагнозів бійців.

 

-- У лікарів нашого закладу достатньо майстерності лікувати поранених, вони це неодноразово доводили під час роботи, зокрема, у мобільному шпиталі у зоні АТО, -- наголошує Сергій Петрук. -- Але технічне й медикаментозне забезпечення медичних закладів за кордоном краще, ніж у нас. Тому ми вдячні зарубіжним колегам, які допомагають рятувати життя і здоров'я захисників України.

 

Крім реабілітації й лікування поранених бійців з України, міністерство оборони Естонії провело навчання для шістдесяти українських військових медиків-інструкторів. Уряд цієї невеликої країни у 2015 році надав допомогу нашій державі загалом на два мільйони євро.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України