Дніпропетровщина отримала річний запас вакцини проти сказу. За прогнозними розрахунками, регіон потребував 15 тис. доз, нині від МОЗ надійшло вже приблизно 10 тис. Про це розповів в.о. начальника ГУ Держпродспоживслужби в області Андрій КОДРАТЬЄВ. Раніше у регіоні використовували залишки вакцини, "перекидали" із одного району в інший. "Ситуація закрита передусім завдяки активній позиції обласної влади, ЗМІ, фахівців. Нам вистачає вакцини, аби захистити дорослих та дітей від небезпечного захворювання", -- розповів експерт.

 

За словами Андрія Кондратьєва, останнім часом ситуація зі сказом стала досить актуальною не тільки для Дніпропетровщини, а й для України в цілому. "Пов'язане це із цілим рядом аспектів, зокрема, міграцією бродячих тварин із зони проведення АТО, зростанням популяції диких лисиць, через те, що на деяких територіях було відстрочене або заборонене полювання", -- каже він.

 

Що стосується вакцини для тварин, то, як підрахували спеціалісти, потреба становить 341 тисячу доз, нині область має 150 тис. за рахунок тих чи інших закупівель, місцевих бюджетів -- вони або вже надійшли, або надійдуть днями.

 

Як повідомлялося раніше, на Дніпропетровщині у 2015-му вперше за останні чверть сторіччя було зареєстровано три летальні випадки від сказу, цьогоріч -- уже один. Останній інцидент стався у Синельниківському районі. Там домашній кіт, якого не було декілька днів, вкусив хазяїна за руку. Постраждалий до медиків не звертався, він помер на початку травня.

 

Галина НЕРЕТІНА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України