З таким запитанням звернувся під час сесії Вінницької облради до депутатів батько Героя України Юрія КОВАЛЕНКА -- Віктор КОВАЛЕНКО з райцентру Бершадь.

 

"15 липня минув другий рік з часу загибелі на Донбасі мого сина, -- сказав батько Героя. -- 20 його побратимів з Кіровоградського полку спецназу приїжджали до нас у Бершадь на могилу до Юрія. Звернутися до вас мене змусили обставини. У мене є ще молодший син Дмитро. У 2015 році він поступив у Тернопільський медичний університет на контрактну форму навчання. Ми, батьки, є інвалідами другої групи. Вчити його на нашу пенсію неможливо. На початку літа прийшло повідомлення, що необхідно заплатити за навчання і за гуртожиток 15 тисяч гривень. Я вимушений був взяти кредит. Зараз моя сім'я знаходиться у боргах. Скажіть, за що загинув мій син? Щоб я платив за навчання мого другого сина?"

 

Голова обласної ради Анатолій ОЛІЙНИК повідомив присутнім, що поки що не розроблено механізм фінансування виплат компенсації за навчання такій категорії студентів.

 

Батькові Героя пообіцяли надати матеріальну допомогу. Крім того, керівник ради звернувся до присутніх у залі підтримати матеріально Віктора Коваленка. Пізніше він звернувся письмово до кожного депутата з таким само проханням. Анатолій Олійник пообіцяв сприяти у переведенні Дмитра КОВАЛЕНКА на навчання до Вінницького медичного університету імені Пирогова на бюджетну форму навчання.

 

Заступник командир загону 3-го окремого Кіровоградського полку спецпризначення Сухопутних військ підполковник Юрій КОВАЛЕНКО загинув у бою 15 липня разом з вісьмома підлеглими бійцями.

 

Підтримати родину Героя України можна, переказавши кошти на картку Ощадбанку:

5167490046204252

на ім'я Олени КОВАЛЕНКО

(дружина Віктора КОВАЛЕНКА).

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України