У літньому таборі "Джерело", який розташований у Новосанжарському районі Полтавщини, вперше відпочивали родини учасників бойових дій.

 

Згадана зелена оаза розташована серед соснового лісу на березі річки. Зазвичай тут на канікулах гартують дух і тіло діти, якими опікується Полтавська єпархія УПЦ Київського патріархату.

 

Представники останньої водночас є фундаторами найавторитетнішої в обласному центрі волонтерської організації -- "Полтавського батальйону небайдужих". Постійно дбаючи про захисників Вітчизни, котрі перебувають на фронті, вони вирішили не забувати про них і "в тилу". З огляду на це запросили охочих учасників АТО з родинами на свою заміську "базу".

 

Відгукнулися 15 сімей із різних регіонів України -- від Івано-Франківська до Харківщини. У "Джерело" вони приїхали разом із дітьми. Тож чотириденна програма перебування була зорієнтована і на дорослих, і на малечу. Та, певно, найцікавішими видалися спільні заходи. Зрештою, всіх захоплювала ранкова йога, веселі спортивні змагання та рибалка, творчі майстерні художників і гончарів, прогулянки з кіньми, виступи бандуристів, співи біля вечірньої ватри... При цьому в таборі не лише розважалися. Про суєтне і вічне говорили з психологом і священиком.

 

Дні родинного таборування пролетіли швидко. Прощатися з новими друзями не хотілося ні гостям, ні господарям. Зрештою, домовилися зустрічатися ще.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України