Монумент у Дніпрі буде присвячено бійцям ЗСУ, добровольцям і волонтерам. Найближчим часом міська влада обіцяє визначитися із місцем його розташування. Очільник Дніпра Борис ФІЛАТОВ разом з головним архітектором міста Дмитром Воликом оглянули два потенційні майданчики під майбутній меморіал -- ділянки у парку імені Шевченка та на Соборній площі біля Музею АТО.

 

Для розробки монумента оголосять конкурс серед архітекторів. Як повідомляє прес-служба міськради, до роботи над проектом хочуть запросити відомих митців і монументалістів не тільки з нашої країни, а й з-за кордону. Обов'язкова вимога -- пам'ятник має вписатися в архітектуру обласного центру, поряд потрібно передбачити певний вільний простір, аби люди мали де покладати квіти та влаштовувати пам'ятні акції.

 

Увічнити імена тих, хто віддав життя за незалежність рідної країни, хочуть за допомогою інтерактивної дошки. В режимі онлайн вона виводитиме на екран імена і фото загиблих захисників Вітчизни. Як зазначив Дмитро ВОЛИК, цю конструкцію планують встановити на обраній локації вже до кінця року.

 

Галина НЕРЕТІНА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України