Підсумки конкурсу бізнес-планів серед переселенців з Донбасу та Криму підбито на Вінниччині. З 39 презентованих проектів, які планують започаткувати на новому місці внутрішньо переміщені особи, 25 визнано переможцями. Їх автори отримають стартовий капітал на придбання обладнання та започаткування власної справи.

 

-- Конкурс проведено у рамках реалізації проекту Євросоюзу "Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області", -- каже керівник проекту Валерій НІКІТЮК. -- Конкурсна комісія у декілька етапів заслухала кожного з авторів. Вони мали можливість безпосередньо спілкуватися з членами комісії, отримувати відповіді на запитання та акцентувати увагу на головних аспектах пропонованої справи.

 

За словами Валерія Нікітюка, заявки на участь у конкурсі надійшли від юридичних осіб, підприємств, які переїхали на Вінниччину та перереєстрували на новому місці свій бізнес. У списку учасників також фізичні особи-підприємці. Є й ті, хто лише має намір зайнятися власною справою. Подані проекти мають різний профіль -- від пошиття уніформи до ІТ-технологій. Після реалізації запропонованих бізнес-планів, в області буде створено 130 нових робочих місць.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України