У рамках обміну досвідом з децентралізації і об’єднання громад делегація Одеської області відвідала з робочим візитом Латвійську Республіку. До складу делегації увійшли депутати облради Марина Зінченко та Ірина Коваліш, балтський міський голова Сергій Мазур, його заступник Валерій Желіховський, суворовський селищний голова Петро Генчевський, плавнівський сільський голова Георгій Булгару й маяківський сільський голова Віктор Дяченко. Представники Одещини вивчали організацію місцевого самоврядування Латвії.


«На прикладі Латвії ми бачимо, що процес добровільного об’єднання громад може затягтися, як, наприклад, на півдні Одеського регіону. Реформа місцевого самоврядування у цій державі почалася ще в 1999-му й тривала 10 років. А наприкінці процесу реформації навіть довелося вдатися до адміністративних важелів, щоб завершити перший етап децентралізації. Закордонний досвід реформації місцевого самоврядування дуже важливий для Одеської області й держави в цілому. Саме на таких авангардних проектах наша країна вчиться крокувати вперед», — зазначив голова обласної ради Анатолій Урбанський.


Під час поїздки було підписано договір про встановлення побратимських відносин між містами Балта (Україна) і Тукумс (Латвія).

Одеса.