Дніпропетровщина впроваджує проект електронного паспорта спортсмена -- першою в Україні. Відповідну угоду в середу підписали представники ОДА та розробники.

 

На знімку
(зліва направо)

 

Олександр ПШЕНИЧНИКОВ,
начальник управління молоді та спорту ОДА

Каміль ПРИМАКОВ,
заступник голови ОДА

Денис ДАВИДОВ,
очільник федерації регбі Дніпропетровської області

 

Фото
прес-служби ОДА.

 

Усю інформацію про атлетів регіону -- графік їхніх тренувань, досягнення, результати медоглядів -- об'єднають у єдину базу. Спортсменам видадуть електронні картки, де зберігатимуться дані про них.

 

За словами Дениса ДАВИДОВА, розробника проекту та очільника федерації регбі Дніпропетровської області, система стане у пригоді і спортсменам, і тренерам, дасть змогу систематизувати роботу, отримувати достовірну інформацію про реальні показники. Як передбачається, такі картки допоможуть атлетам Дніпропетровщини контролювати свій спортивний розвиток. Зокрема, у майбутньому програма зможе прораховувати, наскільки ті готові до змагань, чи ефективні тренування, та за потреби скоригувати програму навантажень. У подальшому планують і спортивне планування -- система визначатиме готовність атлета до чемпіонатів, обиратиме найкращих до участі в змаганнях.

 

Волонтери вже розробили програмне забезпечення електронного паспорта. Наступним етапом стане підписання угоди з Ощадбанком, який виготовлятиме відповідні картки.

 

Першими ноу-хау випробують п'ять федерацій Дніпропетровщини -- регбійна, якій і належить ідея, ВМХ (вело- і мотокрос), плавання, легка атлетика та дзюдо. Тестуватимуть нововведення 4--5 місяців. А вже наступного року перейти на електронний паспорт запропонують всім атлетам регіону, спортивним клубам та федераціям.

 

У подальших планах -- впровадження таких карток і для майбутніх чемпіонів -- дітей, що тренуються спортивних секціях. "Батьки зможуть зайти на спеціальний веб-портал та побачити, які результати має їхня дитина", -- зазначив заступник голови ОДА Каміль ПРИМАКОВ.

 

Галина НЕРЕТІНА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України