Юрій БАРАШЕНКО, 50-річний вчитель фізкультури і військової справи з Вінниччини, після року служби готувався до демобілізації. 3 серпня ц. р. його життя обірвалося від поранення в голову.

 

На знімку:

 

командир роти Юрій БАРАШЕНКО (ліворуч)
під час служби у зоні АТО

 

Дві версії втрати ще одного бійця у зоні АТО поширили на його батьківщині. У департаменті цивільного захисту Вінницької облдержадміністрації повідомили, що Юрій Барашенко отримав ушкодження голови, після чого його доставили в лікарню, де він помер. Інша версія -- боєць загинув на позиції.

 

До мобілізації Юрій Барашенко працював у школі в селі Маньківка Бершадського району. Проводив уроки фізкультури і військової справи. У серпні 2015-го після отримання повістки з райвійськкомату прибув до 9-го мотопіхотного батальйону 30-ї окремої механізованої бригади (таку назву нині має колишній батальйон територіальної оборони Вінниччини). Служив на посаді командира роти.

 

Про ротного схвально відгукуються його підлеглі. Нині підрозділ дислокується у районі Попасної на Луганщині. Саме там вінничани, які складають основу підрозділу, втратили свого земляка.

 

У загиблого бійця залишилося двоє дітей, дружина, старенькі батьки. За попередньою інформацією, в останню путь захисника країни проведуть 6 серпня. Юрій Барашенко став 181-м вінничанином, які віддали своє життя на Донбасі у боях за незалежність держави з сепаратистами та російськими найманцями.

 

Віктор СКРИПНИК.

Фото надано автором.

 

Вінницька область.

 

Голос України