Четвертого серпня ректори Ужгородського та Донецького національних університетів Володимир СМОЛАНКА і Роман ГРИНЮК підписали угоду про відкриття першої в Україні спільної магістерської освітньої програми "Публічна політика та адміністрування", яка базується на стику політології, державного управління, менеджменту, маркетингу, права та публічного адміністрування.

 

Унікальність програми полягає в тому, що вона є практично орієнтованою, до неї долучаться експерти-практики зі всієї України і провідні науковці двох ВНЗ, кажуть у прес-службі закарпатського університету. Навчальний процес проходитиме на базі альтернативних форм навчання у форматі лекцій, практикумів, кейсів, майстер-класів, тренінгів, проектної роботи та літніх шкіл.

 

Про план реалізації програми, її специфіку і новизну на прес-конференції розповіли проректори ВНЗ Тетяна НАГОРНЯК (ДонНУ) та Мирослава ЛЕНДЬЕЛ (УжНУ).

 

Ректор УжНУ професор Володимир Смоланка так прокоментував програму: "Спільна сертифікатна програма -- свідчення того, що сучасні виші можуть бути мобільними, модерними, вони реагують на потреби вимогливих студентів та фахівців-практиків".

 

Ректор ДонНУ професор Роман Гринюк наголошує: "Умови, в яких опинився Донецький національний університет, зумовили пошук інноваційних форм розвитку. Серед них -- спільні проекти з міжнародними та вітчизняними партнерами, практично орієнтовані освітні програми, науково-грантова діяльність та фандрейзинг. Сертифікатна програма з публічної політики та адміністрування -- приклад перспективної співпраці двох національних вишів та нових можливостей для наших слухачів".

 

Василь НИТКА.

 

Ужгород.

 

Голос України