Обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно водія, з чиєї вини у ДТП загинула наречена та її мати, а малолітній племінник отримав тяжкі травми, скеровано до суду прокуратурою Кіровоградської області.

 

Трагедія сталась 21 червня минулого року. 36-річний водій автомобіля "TOYOTA CAMRY", перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, рухався на перехресті вулиць Яновського та Ушакова в м. Кропивницький на заборонений сигнал світлофора та врізався в автомобіль "RENAULT DUSTER", в якому перебувало молоде подружжя, мати нареченої та її племінник. У результаті ДТП 25-річна наречена та її 49-літня мати від отриманих тілесних ушкоджень померли, а 11-річний хлопчик отримав тяжкі тілесні ушкодження. Сам винуватець жодних заходів для надання допомоги потерпілим не вжив, а після скоєння ДТП зник з місця пригоди. Рік злочинець перебував у розшуку. Правоохоронцям вдалося встановити місцеперебування горе-водія та помістити під варту.

 

За інформацією прес-служби обласної прокуратури, наразі обвинувальний акт за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть кількох осіб) та ч. 1 ст. 135 (залишення в небезпеці) КК України перебуває на розгляді суду. У разі доведення вини чоловіка можуть позбавити волі на строк від п'яти до десяти років.

 

Петро МЕЛЬНИК.

 

Кіровоградська область.

 

Голос України