Громадська рада при чернігівському міському голові, підтримавши проект реконструкції скверу імені Богдана Хмельницького, запропонувала розвернути пам’ятник гетьману.
Річ у тім, що його встановили у 50-х роках обличчям до міського комітету комуністичної партії і спиною до П’ятницької церкви. Краєзнавці з початку перебудови пропонували відновити задум архітектора Андрія Карнабєда та скульптора Івана Кавалерідзе і розвернути таки обличчям до храму.
Проект реконструкції скверу також передбачає встановлення фонтанів, маленьких велосипедних доріжок, впорядкування зелених насаджень, встановлення нових лавиць та ліхтарів.
Засідання громадської ради пройшло під керівництвом міського голови Владислава Атрошенка, який активно коментував та обговорював проект реконструкції скверу, зауваживши, що й сам гуляв з дітьми у ньому в різні пори року.
Представники організацій Народного руху та «Просвіти» імені Т. Шевченка зауважили, що у проекті не вистачає пам’ятного знаку жертвам Голодомору, хоча саме біля П’ятницької церкви щороку проходить їх вшанування. Зауваження прийняті, і вже цього року розпочнуться роботи з реконструкції скверу з іменем гетьмана.

Чернігів.