Добровільного учасника АТО, 39-річного Володимира КОВТУНА, який помер в санаторії в місті Мена Чернігівської області під час лікування, наданого по лінії соцзахисту, поховали в Олександрії.

 

Фото сайту
"Моя Олександрія".

 

Як повідомляє сайт "Моя Олександрія", в лікувальному закладі через добу стан демобілізованого різко погіршився, а медики "швидкої", викликані персоналом санаторію, лише констатували смерть. Діагноз -- гостра серцева недостатність на тлі ішемічної хвороби серця.

 

За словами батька Володимира Валерія КОВТУНА (військовослужбовця на пенсії, ветерана Афганістану і ЧАЕС), до зони АТО Володимир попросився сам -- хотів бути, як він, офіцером. Пішов до військкомату, коли проходила третя хвиля мобілізації, в 2014 році. Через кілька місяців служби боєць 42-го батальйону отримав поранення під Вуглегірськом. У БТР, всередині якого він перебував, потрапив снаряд. Із контузією і компресійним переломом хребта, після лікування, його демобілізували за станом здоров'я. З АТО син повернувся з моральним стресом. Він не так страждав від фізичного болю у спині, як від морального. Постійно жив на межі нервового зриву. Проте перед санаторієм пройшов повноцінний медогляд, який на проблеми з серцем не вказував.

 

В останню путь учасника АТО проводжали родичі, близькі, однополчани із 42-го батальйону, друзі та сусіди, з почесною вартою та військовим оркестром.

 

Петро МЕЛЬНИК.

 

Кіровоградська область.

 

Голос України