Євген ОРЛЕНКО, 28-річний патрульний поліцейський із Вінниці, передав власний автомобіль "Альфа Ромео" для потреб бійців батальйону "Азов". У розташування підрозділу іномарку доставив його друг із дитинства Сергій, який нині служить у цьому підрозділі.

 

На знімку:

 

патрульний поліцейський з Вінниці
Євген ОРЛЕНКО
передав власну іномарку бійцям "Азова"
через свого друга дитинства
Сергія

 

-- Усе почалося з розмови з Сергієм, -- розповів кореспонденту "Голосу України" Євген Орленко. -- Ми зустрілися, коли він приїхав на декілька днів додому. Уважно слухав його і раптом відчув, що маю теж чимось допомогти хлопцям на сході. Тоді й виникла думка передати авто. Це було настільки велике бажання, що не став чекати повернення дружини з роботи. Зателефонував їй і все пояснив. Марина, так звати жінку, мене зрозуміла, підтримала. Як кажуть у таких випадках, за п'ять хвилин вирішили справу. На службу Сергій повертався за кермом іномарки свого друга.

 

Як пояснив Євген, "Альфа Ромео" використовуватимуть для супроводу вантажів та колон. Це буде автомобіль спеціального призначення, на якому встановлять проблискові маячки.

 

-- Щоб на Донбасі настав мир, кожен із нас має докласти до цього зусиль, -- каже Євген. -- Не треба багато говорити, краще зробити хоча б одну, нехай невелику, але конкретну справу. Тільки цим керувався. Я ж не публічна людина, для якої потрібен піар. І в депутати не збираюся. Зробив те, що душа підказала.

 

Євген уточнив, що автомобіль вони купувала разом із дружиною. Машина не нова, 2001 року випуску, але на ходу. "У нас із дружиною підростає син Назар, -- продовжує співрозмовник. -- Стане дорослим, сподіваюся, належно оцінить наш вчинок".

 

На службу в нову поліцію Євген Орленко прийшов у Києві. Коли створювався підрозділ, він працював у столиці. Після того, як патрульні поліцейські з'явилися в його рідному місті, вирішив повернутися додому і там продовжити службу. Каже, Вінниця більше подобається, ніж столиця. Спершу молода сім'я винаймала житло. Згодом дослухалися до пропозиції батьків Євгена і перебралася до них.

 

Автомобіль для потреб "Азову" Євген передавав під час відпустки. Коли про це дізнався його командир, зателефонував, подякував за вчинок і одночасно зробив зауваження. "Командир сказав, що мав би його поставити до відома, -- розповідає Євген. -- Я пояснив, що не хотів нікому говорити, навіть батькам повідомив лише тоді, коли Сергій добрався до місця служби".

 

Про вчинок поліцейського інформацію поширив його друг-"азовець". Новина швидко розійшлася у соцмережах. Дехто пише, що краще б продав авто і на виручені кошти зробив внесок на квартиру. Орленко вчинив по-іншому. Переконаний, що зробив правильно.

 

Віктор СКРИПНИК.

Фото надано автором.

 

Вінниця.

 

Голос України