Незабаром уряд має презентувати кроки щодо зміни системи зарплат і пенсій. Принаймні таку обіцянку під час учорашнього засідання уряду дав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман. «Вважаю, що робота та оплата праці українських громадян є недооціненою. Тому наше завдання сьогодні реформувати систему оплати праці так, щоб кожен український громадянин отримував гідну заробітну плату, це — перше. По-друге, щоб вона була білою, і по-третє, у майбутньому — захист пенсійної системи»,—сказав він і додав, що й вона потребує змін.

 

 

«У нас є думки з цього приводу... Ми нині зважуємо всі можливості економіки, що ми можемо запропонувати українським громадянам, і обов’язково це запропонуємо. Це будуть не популістські, а дуже конкретні кроки, які в найближчі, найкоротші терміни ми представимо для українських громадян», — заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.


Водночас прем’єр наголосив, що до початку роботи Верховної Ради уряд має напрацювати пакет законів задля зростання економіки. До цієї роботи він попросив долучитися і співголів групи стратегічних радників Лєшека Бальцеровича та Івана Міклоша, міністрів, «щоб цей пакет був максимально повний». За його словами, ці проекти документів, після їх прийняття, дадуть змогу забезпечити економічне зростання. Звісно, вже є невеликі позитивні сигнали про зростання економіки, але цього замало, тому необхідно рухатися вперед, сказав він.


Уряд ухвалив також рішення про створення Офісу підтримки і су-проводу інвестицій. Він займатиметься розвитком інвестиційного потенціалу України, залученням топ-міжнародних інвесторів та супроводом їхніх інвестицій, а також просуватиме нашу країну в світі.


За словами прем’єра, це не має бути якась окрема інституція, яка займатиметься невідомо чим. «Маємо прийти за тими, хто хоче інвестувати, і допомогти їм. Маємо забезпечити «під ключ» виконання всіх завдань, які пов’язані з дозвільними процедурами, і, врешті-решт, маємо забезпечити те, щоби кожен бізнес став в Україні успішним», — заявив Володимир Гройсман.


Офіс сприяння інвестиціям буде створено до першого вересня поточного року як консультативно-дорадчий орган при Прем’єр-міністрі України. До того часу, за словами прем’єра, уряд напрацює та затвердить положення про Офіс, умови відбору його директора, і це, наголосив В. Гройсман, має бути абсолютно публічний процес. А також умови відбору самого персоналу. Координуватиме цей процес перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова.


Кабінет Міністрів підтримав також проект урядового розпорядження про затвердження плану заходів на 2016—2017 роки з реалізації Стратегії подолання бідності.


«Ідеться про конкретні заходи з реалізації цієї стратегії. Проект документа обговорено та схвалено відповідним комітетом», — сказав міністр соціальної політики Андрій Рева.


Крім того, Кабмін затвердив порядок надання держслужбовцям матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань. А також виділив Державному комітету з питань телебачення і радіомовлення 450 мільйонів гривень для фінансування заходів з підготовки і проведення в 2017 році в Україні конкурсу «Євробачення».

 

ДОСЛІВНО

 

Прем’єр-міністр Володимир ГРОЙСМАН:


«Важливо забезпечити економічне зростання. Нам потрібно, щоб бізнес в Україні почувався комфортно, щоб кожна гривня, долар, євро, які інвестуються в економіку, були успішні».


Вл. інф.