Оригінально відзначили день села Вучкове, найдавніша письмова згадка про яке датується ще 1548 роком. За ділової організаторської ініціативи голови сільради Людмили ПОПОВИЧ у неділю тут відбувся фестиваль "Смак меду". Бджільницьке дійство проходило в урочищі Петровець -- мальовничій околиці села, що зарекомендувала себе місцем паломництва любителів відпочивати на лоні природи. Тут є унікальні дива -- гейзер, який періодично пульсує з-під землі, цілюще мінеральне джерело, а також пам'ятник... бджолі, який встановлено десять років тому на честь Гургена Аветисяна, Вадима Губіна, Івана Давиденка та Івана Юрика. Саме вони півстоліття тому зафундували селекцію та репродукцію карпатських бджіл, що стали всесвітньо відомими.

 

На знімку:

 

пам'ятник бджолі у ВучковомуМіжгірський р-нЗакарпатська обл.

 

До речі, нині тут розташовано племінну пасіку-репродуктор, на якій турботливо господарюють брати Василь і Михайло ПЛИСКИ. Вони, а також ціла інші бджолярі-умільці, яких у селах верховинського краю на цей час повно, удостоїлися нагород від місцевої та районної влади. Вшанували і старожила Вучкового -- 97-річного Петра ПРОДАНА, котрий восени 1944-го року обирався делегатом Першого з'їзду Народних Комітетів Закарпатської України, а відтак усе трудове життя присвятив освіті.

 

Не лише міжгірчан, а й пасічників і гостей з інших районів Закарпаття на іменинах Вучкового господарі щедро частували запашним медом і смачними стравами, повідомляє наш власкор Василь ПИЛИПЧИНЕЦЬ.

 

Фото автора.

 

Голос України