Тридцять п'ять видів голубців із різноманітними начинками приготували у Великому Бичкові, що в Рахівському районі на Закарпатті під час святкування 643-ї річниці селища, яке розкинулося уздовж правого берега Тиси. Заодно тут провели і дивовижний гастрономічний фестиваль відомої в усій Україні страви.

 

На знімку:

 

під час свята у Великому Бичкові

 

Фото
прес-служби ОДА.

 

Щоб похвалитися своїм неперевершеним вмінням, місцеві газдині приготували для гостей вісім сорокалітрових баняків голубців, якими частували всіх, хто приїхав святкувати іменини селища. Для цього використали сімдесят п'ять кілограмів рису й сорок кіло м'яса. А в голубці до м'яса додавали кукурудзяну муку, гриби, шкварки. Накрутили навіть солодких, духмяних, бо варилися на виноградному й буряковому листі. Новинкою цьогорічного фестивалю були голубці з м'ясом страуса.

 

Голова ОДА Геннадій МОСКАЛЬ також побував на фестивалі й смакував бичківські смаколики.

 

-- Колоритними закарпатськими фестивалями ми приваблюємо в край туристів, -- каже очільник області. -- З початком сезону на Закарпатті відбуваються різноманітні народні гуляння, які відвідують безліч гостей. Цьогоріч, у залежності від району, кількість туристів на Закарпатті збільшилася від трьох до десяти разів. До речі, фестиваль "Великобичківські голубці" останні три роки не проводився, однак ми вирішили відродити його і зробили це. 2016-й, як ніколи, урожайний на яфини (чорниці. -- Авт.), гриби і туристів.

 

Разом з голубцями на фестивалі можна було скуштувати й інші страви закарпатської кухні, послухати чудовий концерт художньої самодіяльності, подивитися спортивні змагання, виставку тутешніх умільців декоративно-ужиткового мистецтва.

 

Василь НИТКА.

 

Голос України