Майже триста тисяч гривень матеріальної допомоги виділено з обласного бюджету Вінниччини постраждалим під час пожежі мешканцям двоповерхового будинку в райцентрі Бар. Про це повідомили в департаменті інформаційної політики Вінницької облдержадміністрації.

 

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки своїм рішенням рекомендує розподілити надані кошти так: по десять тисяч гривень сім'ям, які проживали на другому поверсі, і по сім тисяч гривень мешканцям першого поверху. Крім того, йдеться у повідомленні, додатково по дві тисячі гривень отримають родини, в яких виховуються діти віком до 17 років.

 

Збір коштів і гуманітарної допомоги постраждалим розпочали також представники благодійного фонду "Барі". Голова фонду Роман Мочарний звернувся з проханням опублікувати в газеті рахунок, на який можна переказувати кошти. ПриватБанк МФО 302689 ЄДРПОУ/ДРФО 39720980 рахунок: № 26001055321736 (призначення платежу: постраждалим від пожежі 07.08.2016).

 

За словами заступника міського голови міста Бар Олексія Голубкова, для погорільців організовано безоплатне харчування. Його можна отримати в їдальні поблизу Барського коледжу транспорту та будівництва. Він уточнив, що гуманітарну допомогу -- одяг, продукти харчування, засоби гігієни -- приймають в актовій залі Будинкоуправління, у дворі за магазином "Папірус".

 

Як ми вже повідомляли ("Вогонь залишив без житла", "Голос України" за 10.08.2016), внаслідок пожежі без даху над головою залишилося 58 людей у райцентрі Бар. На другому поверсі будинку всі квартири згоріли вщент, на першому частину помешкань вдалося врятувати, однак вони не придатні для проживання.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України