У Запоріжжі розгортається черговий освітянський скандал. Один із місцевих інтернет-порталів проаналізував «учительські» сторінки у відомих «Однокласниках» і дійшов висновку, що не лише прості вчителі, а й директори шкіл Запоріжжя, м’яко кажучи, обожнюють Путіна, георгіївську стрічку і з  глузуванням відгукуються про Україну та її керівництво.


Опубліковані скріншоти з «Однокласників» наробили галасу в місті та області, та мало кого здивували. Адже третій рік триває битва за відставку ректора обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Володимира Пашкова. Численні активісти, професори Запорізького національного університету, народний депутат України Ігор Артюшенко, колишній міністр освіти і науки Сергій Квіт не раз порушували питання звільнення Пашкова з посади. Зокрема, 19 червня минулого року сайт МОН відзначав таке: «Протягом періоду незалежності України В. Пашков багато разів очолював проросійські організації шовіністів, що пропагують «цінності руського міра», тим самим готуючи ідеологічне обґрунтування внутрішнього сепаратизму і, нарешті, зовнішньої агресії Росії проти України».


Утім, ні це, ні позбавлення Володимира Пашкова у лютому вже цього року вченого ступеня доктора наук за плагіат ніяк не вплинули на позицію Запорізької облради. І там уперто не знаходиться голосів за його відставку.


Тим часом усі, кому належить за посадою, десь активно шукають якихось сепаратистів...


Запоріжжя.