Проблему безперебійного забезпечення водою мешканців міста Тульчин на Вінниччині міській владі вдалося розв’язати за рахунок завершення будівництва системи водопостачання.


Відтепер воду у будинки подають з надійного джерела — Суворовського водозабору. Його назва нагадує про перебування у місті полководця Олександра Суворова, бійці якого залишили викопані ними криниці. За словами міського голови Валерія Весняного, раніше місто мало значний дефіцит об’ємів питної води. Він становив приблизно 50 відсотків до потреби. Тому воду подавали за графіком у визначені години.


Роботи на важливому об’єкті розпочали ще у 2007 році. Згодом через брак коштів його законсервували. «Завершити будівництво вдалося завдяки підтримці держави, місто отримало 7,5 млн. грн. з Державного фонду регіонального розвитку, — зазначив Валерій Весняний. — Ще два мільйони надали міський та районний бюджети».


«Якщо об’єднати зусилля і кошти, то навіть у непростий час можна вирішувати складні справи», — сказав на урочистому відкритті об’єкта голова Вінницької ОДА Валерій Коровій. Можливість отримувати кошти з Державного фонду регіонального розвитку з’явилася після ухвалення на сесії обласної ради перспективного плану добровільного об’єднання територіальних громад. Загалом на Вінниччині в рамках обласної програми «Питна вода» у семи районах реалізують проекти з будівництва водогонів для централізованого постачання води в сільські оселі.

Вінницька область.